onsdag 23. november 2011

Grønnkålchips med hakkede mandler

Jeg har laget grønnkålchips en gang før og skrevet om det her. Men så var jeg på besøk hos min kjære venn Mari som hadde laget det med hakkede mandler, og det er den beste grønnkålchipsen jeg har smakt! (Av de to jeg har smakt :P) Derfor er denne naturlig nok også med hakkede mandler.

Og hvis du enda ikke har prøvd denne herlige snæksen, så har du virkelig gått glipp av noe stort.

Vask grønnkålbladene og riv i små biter. Ikke bruk stilken. Bruk gjærne en salatslynge for å få vekk
alt vannet. Ha bladene i en stor bolle.

Hell over hakkede mandler, masse næringsgjær og en blading av olivenolje og masse krydder. Jeg brukte himalayasalt, hvitløkspulver, løkpulver, ristet pepper- og spiskumminkrydder og en knivsodd kajennepepper.
Du trenger ikke mye olje, kun et par spiseskjeer. Kna alt sammen godt inn i grønnkålen. Den tåler det.

Spre ut på bakepapirkledd stekebrett og stek i 10-15 min på 200 grader, eller til kålen har blitt sprø og litt brun i fargen.

1 kommentar:

  1. For en inspirerende ide, dette hadde vært gøy å prøve! Kan man bruke noe annet en næringsgjær?

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...