mandag 26. desember 2011

Julaften

Etter at jeg hadde besøk av mamma og pappa i høst, servert dem pizza og maki og pappa fikk lirt av 
seg den faste frasen "det var faktisk veldig godt", så kom han med forslaget om at vi like så greit
 kunne ha vegansk julaften i år, uten at mamma protesterte. O lykke!
Så slapp jeg å sitte i ribbelukt og høre folk smatte i seg stekte babygriser og andre likrester. 
Jeg lagde nøttestek fra Vegetarbloggen/Resept og det ble veldig godt mottatt av hele familien. 
Jeg brukte kanskje fire timer på kjøkkenet og det tok ti minutter å spise seg stappmett. Jaja.
I år ble frasen "Det var kjempegodt!" ;)

Nøttestek fra Vegetarbloggen/Resept med hvitløksgrønnkål,
kålrabistappe, poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy.


Til frokost; tofu scramble.

Til lønsj: ville mengder grøt etter oppskrift fra Vegetarbloggen.
Med mandel og vegansk premie.

Til dessert hadde mamma kjøpt inn soyasjokoladepudding fra Alpro.

Håper alle hadde en fin jul uten for mye dyreplageri og kranglete familie.
God jul! :)

12 kommentarer:

 1. Så grei familie du har! Jeg hadde ALDRI fått min familie til å gå med på noe sånt. Men fin jul hadde jeg likevel, med vegisterkaker fra VeganMisjonen, gulrøtter, poteter, rosenkål, rødbeter, stekt løk og tyttebærsyltetøy, og vegansk riskrem til dessert. I tillegg stappet jeg i meg masse vegansk godteri fra julestrømpa. :)

  SvarSlett
 2. Ja, de er igrunn ganske så ok! ;) Maten din hørtes fantastisk ut! Egentlig er det ikke så farlig hva man spiser til hovedrett, foor bare tilbehøret er jo fantastisk! :D De vegisterkakene skal jeg prøve meg på nå i romjula :)

  SvarSlett
 3. Jøss, så morsomt! Godt du viste de at jul ikke alltid betyr ribbe :)

  SvarSlett
 4. Familien din ofret ribba til fordel for nøttestek? Dæven. Imponerende!
  Jeg lagde også nøttesteka fra Resept på julaften, og det blir jo som kjent absurde mengder mat. Så i går, 1.juledag, hadde vi vegansk middag (nøttestek, brokkolisaus OG sopp- og fløtesaus, fløtegratinerte poteter, kålrabistappe, og kokte gulrøtter og brokkoli). Familien min insisterte på at de synes det var godt, men noe sier meg at de foretrekker pinnekjøtt.
  Gled deg til VeganMisjonens vegisterkaker, de er himmelske!

  SvarSlett
 5. Så flott gjort av de! En gang i fremtiden, når jeg blir flinkere og får mer erfaring med vegansk mat(er 16 nå, og er veggis, men blir veganer når jeg flytter neste skoleår) så tror jeg at jeg skal få med meg familien min på vegansk julaften jeg også. Etter at de har sett og smakt all den gode maten jeg lager. Jeg spiste nøttestek med alt det andre tilbehøret som de andre spiste. Det var kjempegodt, smakte kjøttkaker. Familien var overaskende positiv! De er ikke så begeistret for at jeg er vegetarianer, men med tiden lærer de seg vel at det er nå en gang sånn, at jeg ønsker ikke støtte dyremishandling, gi meg selv sykdommer og dårlig helse, eller støtte sult og miljødeleggelser. Jeg vil heller lage deilig mat uten lidelser jeg. Det høres jo helt logisk ut. Og det er det også. Ha en god jul videre Adele! :)

  SvarSlett
 6. Så godt!! Er så utrolig gøy å se hva alle spiste til jul. Så kult at dere hadde vegansk jul!

  SvarSlett
 7. Ser ut som det ble en riktig finfin julaften :) Du er såå heldig som fikk en hel vegansk julemiddag i år! De rundt meg hadde aldri gått med på det, siden de "må" ha ribbe og pinnekjøtt...

  SvarSlett
 8. Så utorlig snill familie du har, det var koselig!=) Min familie spiser ribbe på julaften mens jeg også prøvde meg på akkurat samme oppskrift på nøttesteka. Den ble dødsgod!=D
  For meg er det ikke et problem å sitte å spise med andre som velger å spise kjøtt, det plager ikke meg så mye egentlig. Men kan skjønne at andre blir brydd av det ja. Hadde ikke hatt noe i mot at flere ble veggiser, men vi er så forskjellige!=P

  SvarSlett
 9. Ser helt perfekt ut :-) Heldige som fikk feire helvegansk jul! Var kjøttspising i selskapet jeg var i, men jeg satt på enden av bordet og var veldig oppslukt i nøttesteikspising, så jeg slapp å se og høre for mye, eller sende fat med døde dyr på. Og ingen teite kommentarer heller :-) en veldig fin vegansk jul. igrunn.

  SvarSlett
 10. Hahaha, ja det ble vilt mye mat av den steken! Jeg har fortsatt fyll igjen som jeg skal steke opp til nøttebiffer.

  Hanne: Så flott at du vil bli veganer! :D Noe av det lureste man kan gjøre er å servere masse god vegansk mat, så er det litt lettere for familien å forstå hvorfor man gjør som man gjør. Spesielt fordi man ikke må ofre god mat for dyrs velferd :) Sunn og god mat uten lidelse ja, det er det eneste riktige. God jul til deg også :)

  Det er trist at for å kunne kose seg i jula, så må mange spise døde dyr, for å holde på tradisjonene. Vi er noen forferdelige vanedyr, så for mange er det vanskelig å forestille seg en jul uten kjøtt. Men med tiden blir det lettere, det er jeg overbevist om! :)

  SvarSlett
 11. Hvordan ble karamellpuddingen?

  SvarSlett
 12. Den smakte veldig tofu med en gang, men etter å ha stått i kjøleskapet en stund så ble den bra. Men ligner kanskje mer på en tykk mousse enn en pudding.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...