fredag 13. april 2012

Bakt potet

En av mine absolutte favoritter over mange år; bakt potet with all the fixings.
Å bake poteter krever litt tid, men nesten ikkeno arbeid. Billig er det også.
Du trenger absolutt ikke kjøpe dyre aluminiumspakkede bakepoteter til 15 kr stk.
Det er bare lureri. Velg store løsvektpoteter i stedet, så sparer du penger.

1-2 store poteter pr person
Ønsket tilbehør

Skjær et kryss i potetene og pakk dem inn i aluminiumsfolie.
Bak i ovnen på 200 grader i en time, eller til de kjennes møre ut.
Ta av folien og klem på poteten så den sprekker opp og åpner seg i krysset du har laget,
eller hakk den opp i biter slik jeg har gjort på bildet (sulten og utålmodig.)
Ha over hva du måtte ønske av tilbehør. Jeg bruker alltid masse mais, vegansk rømme
og Gastromat (krydder.) Her har jeg også et dryss med hampfrø.
Andre forslag er stekt sopp og aubergine, tvp med tacokrydder,
gyros fra Viana, hjemmelaget kryddersmør og vegansk ost.

Og med dette lanserer jeg en ny kategori på bloggen; Studentmat!
Dette er enkle retter som ikke krever rare ingredienser eller avansert utstyr.
De er billigere enn gjennomsnittet og krever som regel ikke mye tid.
Alle rettene finner du her! (Eller i "Hva leter du etter"- menyen i høyre marg.)

6 kommentarer:

 1. Hurra for bakt potet! Veldig kult med en studentmat-kategori :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Jane! :) Bakt potet er fantastisk. Umulig å gå lei.

   Slett
 2. Jippi! Kjempeflott med studentmat-kategori. Og tusen takk for bloggen din og det arbeidet du legger i den - masse inspirasjon i tillegg til at den er pefekt å linke til de som tror jeg lever på brokkoli ;D

  SvarSlett
  Svar
  1. Næmmen, så hyggelig å høre! Tusen tusen takk :D Haha, det var litt sånn bloggen oppstod, folk tror jo vi bare spiser gress og salat. Og hurra for flere veganblogger! Din har jeg ikke hørt om før, men nå har jeg en til å lese :)

   Slett
 3. Bakt potet <3 Veldig sjelden jeg gidder å vente på at den skal bake seg ferdig, når jeg spiser potet er det som regel stekte potetbåter :P Men det hender jeg virkelig vil kose meg med det beste poteten har å by på og da baker jeg den!
  Utrolig flott at du lager en studentmat-kategori!!! Jeg skal til England for å studere til høsten og selv om jeg er på meal-plan første året, følger det tre år etter det med eget innkjøp av matvarer og kokkelering! Gleder meg da til å titte innom her for å få ideer og inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakeelding! :) Det er så godt med bakt potet at den lange ventetiden er verdt det ;) Men det går også ann å dampe potetene litt først, det glemte jeg å skrive. Så tar det ikke SÅ lang tid. Så spennende med England da, lykke til med det. Veldig hyggelig at du fortsatt vil titte innom da, så får vi bare krysse fingrene for at bloggen fortsatt er i live :P Adele

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...