lørdag 12. mai 2012

Pitapizza med vegansk ost

Pitapizza med tomatpurè, mais, stekt gyros og revet, vegansk ost.
Endelig helg! Ingen ting er bedre enn å slappe av foran tven med god mat og film
når uken går mot slutten. En av mine store helgefavoritter er pizza, men det er ingen grunn
til at det skal ta evigheter å lage. Har du lyst på skikkelig hjemmelaget pizza,
kan du f. eks sjekke ut denne oppskriften. Vil du heller ha hurtigvarianten?
Med pitabrød i frysern og tomatpurè i skapet er du alltid klar for en skikkelig digg middag.
Legg på det fyllet du måtte ønske. Jeg er veldig glad i gyros og mais, men andre
gode toppinger er tomater i ulike varianter, marinert sopp, oliven, soltørket tomat, løk osv.
Stek i ovn på 180 grader til pitabrødene blir gyldne eller osten er smeltet.Jeg har brukt revet vegansk ost fra Vegan Essentials. Den smeltet utrolig bra
og smakte også fantastisk. Ingen bismak av sure føtter. Litt seig i konsistensen bare.
Osten er også fri for soya, for de som unngår det.


9 kommentarer:

 1. Jeg spiste også dette i dag! Godt og lettvint.

  SvarSlett
 2. Jeg er ikke veganer, men prøver å spise lite animalske produkter. Men jeg har ikke funnet en god ost som smaker godt, smaker ost, ikke inneholder palmeolje eller sukker, og som faktisk smelter... Noen forslag??=P

  SvarSlett
  Svar
  1. Ost er nok noe av det vanskeligste å veganisere, men det finnes like vel håp. Om du liker smøreost, kan du lage din egen av cashewnøtter eller silketofu, gjerne med næringsgjær i. Ellers har Daiya og Vegusto fått gode anmeldelser, men må bestilles fra utlandet (foreløbig.) De egner seg ikke sånn kjmpebra på brødskiva, men om det skal smeltes på pizza, lasagne eller lignende så er det absolutt å anbefale :) Men så kan man jo tenke - er det viktigere at jeg får ost enn at kalven får melken til moren sin? Meieriindustrien er en like skitten buisiness som kjøttindustrien. Lykke til :)

   Slett
 3. Tusen takk for tips!:)
  Jeg liker å bruke nøtteost på pizza,taco og lignende, det smaker fortreffelig! Jeg krysser fingrene for at det kommer en ost jeg liker, som kan brukes i eks. toast. Vi får se hva fremtiden bringer;)

  SvarSlett
 4. Hei! Inspirert av ditt innlegg vurderer jeg å legge inn en bestilling hos vegan essentials, men på utsjekkingen får jeg ikke sett hvor mye fraktkostnadene kommer på. Vet du hvordan jeg kan få sett det? Og hvor mye pleier det å ligge på når du handler? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Shab :) Frakten blir regnet ut basert på vekten på varene du bestiller. Det vil derfor variere. Jeg tror forrige bestilling kom på ca 60-70 kroner i frakt, ute at jeg er helt sikker på det. Håper du finner ut av det :)

   Slett
 5. Ser kjempegod ut den pizzaen. Jeg har sluttet å spise ost, men er det palmeolje i den osten der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, og så flott at du har sluttet å spise ost! Nei, denne osten er palmeoljefri :) Smaker ikke likt som vanlig ost, men den er en veldig grei erstatter.

   Slett
  2. Jeg prøver i hvertfall å unngå ost (og andre melkeprodukter så godt jeg kan (både pga helsen og at melk er for kalver)) Takk, skal sjekke den ut! :)

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...