mandag 20. august 2012

Aubergineruller med spicy tomatsaus

Jeg har tidligere sagt at aubergine er naturens indrefilet. Her kommer den virkelig til sin fulle rett i kombinasjon med en fyldig tomatsaus med chili og ovnsbakte tomater, som sammen gir deg smaken
umami. Umami er den femte smaken vår, i tillegg til bittert, salt, søtt og surt, og er det man ofte savner 
når man kutter ut kjøtt. Den beskrives som en behagelig søtsalt smak og jo lengre tomatene får godgjøre seg, jo bedre vil de smake. Kombinasjonen tomat - aubergine er uslåelig!

Spicy tomatsaus
 • 1 løk, gul eller rød
 • 5 hvitløksfedd
 • 2 ss tomatpuré
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1 ss rødvinseddik eller annen eddik
 • 1 ss søtning, sukker eller agave
 • 2 ss soltørkede tomater, hakket
 • 2 tørkede lauberblader
 • 1 ts chili
 • 1 ts salt
 • Frisk basilikum
 • Evnt en neve hakkede nøtter
Hakk løk og hvitløk og stek mykt i olje i en gryte. Rør inn resten av ingrediensene, utenom basilikumen. 
La småkoke på lav varme under lokk. Sausen blir best om den får koke en times tid, men alt over 20 min er greit. Smak evnt til med mer krydder. Hakk basilikum og rør inn når sausen er ferdig kokt. Vil du heller ha en glatt og jevn saus, kan du gi den en omgang med stavmikser. Nå kan du røre inn nøtter for en sprøere konsistens, eller du kan bruke soyaprotein/farse om du ønsker det.Ovnsbakt aubergine
Beregn en halv aubergine per person. Skyll auberginene og del de i skiver på langs, ca 1/2 cm tykke. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over litt olivenolje og havsalt og la bake i ovnen på 200 grader til de blir brunet. Cherrytomater kan bakes på samme måte og legges sammen med auberginene.


Kok opp båndspaghetti eller annen pasta etter anvisning på pakken (styr unna de med egg og palmeolje). Hell pastaen over i et dørslag og ha kjelen tilbake på varmen med en liten klunk olivenolje og et finhakket hvitløksfedd. Fres hvitløken et par sekunder før du har over den kokte pastaen. Vend om så hvitløken blir jevnt fordelt. 

Legg en god spiseskje tomatsaus på en av kortsidene av auberginskiven og rull sammen. Anrett pastaen på tallerken med litt ekstra saus, aubergineruller, tomater og gjerne litt frisk basilikum og pinjekjerner.


14 kommentarer:

 1. Yummie yummie! Auberbine er en av mine absolutte favoritter! :) desverre er ikke barna i huset like begeistret, så det er dessverre ikke så altfor ofte vi har det i hus. Skal prøvde dette neste gang det er kun vi voksne hjemme! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hørt at barn ofte må smake en matvare inntil 20 ganger før de liker den. Ikke gi opp! ;)

   Slett
 2. Aubergine er helt fantastisk godt!Og dette ser ut som et nydelig måltid!! Du er flink! :)

  SvarSlett
 3. Tror jeg må få lov til å komme på besøk til Stavanger igjen, Adele.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er jo alltid velkommen. Skal ha matfatet klart.

   Slett
 4. Aubergine er så anvendelig og fantastisk! Tar til seg alle de gode smakene fra de øvrige råvarene. Spise masse aubergine på Sicilia i sommer :-)

  SvarSlett
 5. Hihi, tror jeg må komme å spise deg ut av ditt eget kjøkken!=P

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, bare å plinge på om du skulle befinne deg i nærheten :)

   Slett
 6. Åh,nam! Ser sinnsykt digg ut :D Elsket stekt aubergine før, men vedkommende som brukte å lagde det til meg flyttet og jeg får ikke laget det like bra :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Øvelse gjør mester. Men det skal godt gjøres å få aubergine til å smake vondt.

   Slett
 7. Å, dette så jævlig digg ut!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...