torsdag 1. november 2012

Smørepålegg med gresskar og cashewnøtter

Hadde du en bra halloween? Her var det ikke mye til feiring gitt. Med hodet begravet i snørrpapir og oppgaveskriving måtte jeg bare si fra meg alt som het feiring og la Hannah Montana vente til neste år. Klok av skade som jeg er, husket jeg denne gangen på å trekke for gardinene, skru av lyset og koble ut ringeklokka (den er egentlig permanent utkobla, men samma det). Men jeg spiste masse gresskar da, det teller vel for noe? Gresskar er jo halloweenmat numero uno, bare husk på at det er forskjell på pyntegresskar og matgresskar. Jeg brukte flaskegresskar kjøpt på Prix og bakte hele i ovnen på en gang. Da har du til mange ulike høstmiddager som gryteretter og supper.

Dette silkemyke smørepålegget er kjempeenkelt å lage og krever ikke bløtlegging eller rare ingredienser.
Jeg tror dette må være det beste pålegget jeg har laget.  Kan også brukes som dipp og holder seg godt i kjøleskap en ukes tid. Både gresskar og cashewnøtter er veldig søtlig i smaken, men det justerer du enkelt med salt, sitron og hvitløk.

  • 125 g cashewnøtter
  • 150 g flaskegresskar
  • 2 hvitløksfedd
  • Havsalt
  • Sitronsaft
  • Noen spiseskjeer vann

Del gresskaret i to, fjern kjærner og skall og del i små biter. Ha i ildfast form, ringle over litt olivenolje og strø på salt og pepper. Bak i ovnen til bitene er møre, mellom 20 og 30 min. La avkjøles.

Ha casewnøttene i blender eller kjøkkenmaskin og kjør til et fint mel (bløtlegging er ikke nødvendig).
Ha i resten av ingrediensene og kjør på nytt til du får en helt glatt masse. Tykkelsen regulerer du enkelt selv med mengden vann. Smak deg fram med salt og sitron.


Synes du det blir mye orange oppskrifter for tiden? Hold ut, jeg har bare to igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...