torsdag 10. januar 2013

Hjemmelagde knekkebrød og godt nytt år!

Heeeeei bloggen! Neida. Godt nytt år! Lenge siden sist! Har du det bra? Håper det. Jeg har vært i mamma og pappas lune hi hele jula og stort sett ligget på sofaen og spist drit. Sånn jeg liker det. Nå er jeg sånn halvveis tilbake til hverdagen og skal som alle andre prøve å spise litt sunnere (jeg spiser stort sett veldig sunt, men julekosten må ut av systemet).

Tidlig morgen i dag med hjemmelagde knekkebrød. Det er så godt! Denne gangen har jeg laget de helt på slumpa, men vil du ha oppskrift kan du bruke denne. Jeg bruker en base av glutenfrie havregryn ispedd det jeg har tilgjengelig av nøtter, frø og grove kornprodukter. Disse ble med masse gresskarkjerner, solsikkefrø, havrekli og hirse. Ha i et godt dryss salt og litt vann til det blir en klissete grøt. La det stå i ti min så havregrynene får ekspandert litt. Spre utover stekebrett med bakepapir, inn i ovnen på 220 grader i femten min. Ta ut brettet, rut opp passe store biter med pizzahjul eller kniv og inn i ovnen i 20 min til eller til de er sprø og lysebrune.

Fri for gjær, gluten, melk, (nøtter) og soya. 


Jeg har fått masse spennende pålegg fra Nederland (noen som har lært seg at veien til mitt hjerte går via magen), deriblant dette kjempegode smørepålegget med karri og papaya. De to første skivene var med cashewpostein med paprika, men det forsvant før jeg fikk tatt bilde.


3 kommentarer:

 1. Heeeeei bloggeren! ;)
  Godt nyttår! Knaskbare hjemmebakte knekkebrød er godt! Ble veldig nysgjerrig på det pålegget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha, takk for det, Jane og godt nytt år til deg også :)

   Slett
 2. Godt nytt år til deg også Adele :D Håper spisingen går greit!?
  Hjemmebakte knekkebrød er såå så godt! Og det pålegget hørtes veldig spennende ut. Karri + papaya føler jeg kan være en veldig god match!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...