torsdag 21. februar 2013

Restemat: couscous med grønnsaker og tofubacon

Denne retten er ikke så pen, men den er både kjapp, enkel, billig og smakfull. Har du dårlig tid eller bare skrantent kjøleskap? Sleng alt i en panne og tilsett couscous, så har du ferdig middag på ti minutter! Jeg har alltid tofu fra Alpro i kjøleskapet og bruker det i nesten alle retter jeg lager. Her har tofuen fått baconsmak, men du kan helt fint bare bruke soyasaus.

Du trenger
  • 1 pakke fast tofu
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts liquid smoke (kan sløyfes)
  • 1 ts næringsgjær (kan sløyfes)
  • Grønnsaker 
  • 1 kopp couscous av fullkorn

Kok opp en kopp vann med litt grønnsaksbuljong eller salt. Tilsett en kopp couscous og ta platen av varmen. La stå med lokket på til alt har fordampet, fra ett til fire min. Og med kopp mener jeg kopp, som i kaffekopp. Det er det samme hvor stor den er, så lenge du bruker samme størrelse til vått og tørt (50/50).

Hakk grønnsakene i biter og stek i litt olje. Jeg brukte løk, gulrot, squash, sopp og vårløk. Hell gjerne over en liten splæsj med soyasaus eller krydder etter ønske. Hell grønnsaksblandingen over i couscousen.

Tørk vannet av tofuen og skjær i terninger. Stek i litt olje til bitene er gyldne. Rør liquid smoke inn i soyasausen og hell over. Strø over en teskje næringsgjær og la stå til alt har fordampet. Bland inn med couscous- og grønnsaksblandingen.

Liquid smoke finner du i matbutikker med bedre utvalg som Meny og Mega. Kan også sløyfes, men da får du ikke den røkte smaken på tofuen.

Couscous er genialt å ha stående i skapet. Ferdig på null komma niks og passer til alt. Kjøper du fullkorn, metter det godt også. Det er ikke alltid jeg har tålmodighet til pasta/ris/quinoa. Da er kjapp couscous perfekt!

For flere enkle og billige retter kan du sjekke kategorien Studentmat.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...